EMAKS BETRAKTELSER

Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 718/Ett stycke stillhet.

BW94 - 2022
Borgholm 2007.
Silvergelatin 18,5 x 18,5cm.



"Provocerande händelselös. Ett stycke stillhet". Så löd en kommentar jag fick på bilden. En bild som var med vid den första utställningen på Fotogalleriet i Skruv 2008. Fast då i stl 37x37cm, kopierad på papper stl 40x50. Men nu är den gjord i mindre storlek på Fomatone MG 532 II Nature. Selentonad i en minut spädning 1+15. Jag använde samma papper vid utställningen 2018, fast då var det den första versionen med mera struktur. Cremefärgad fin bas som fungerar för de flesta bildtyper. Inte mycket att säga om bilden, den får tala med sitt egna språk, men kommentaren jag fick säger ganska väl vad det handlar om. Anspråkslöshet utan åthävor. Det är sånt som fångar mitt intresse och tilltalar bildsinnet. Har hittat en Japan på Instagram som gör jättefina bilder i den andan,  Izumi Daigo. Han tar sina bilder med en småbilds Nikon och Ilford HP5 film, och kopierar i mörkrummet. Hans bilder är riktigt bra.

Kameran som användes här är också tämligen anspråkslös. En Agfa Isoly IIa med få inställningsmöjligheter men med skaplig optik, som inköptes på Tradera för en hundring.  Inte en hundratusing som den näst bästa 35:an från Canon i LTM ;-). Filmen är Efkes R100. I morgon ska man väl kunna masa sig utomhus igen, efter förkylningen. Det blir nog kvadrater i småbild på Orwo P400. 30,5m-rullen på bulk kom lagom till mörkret i november.
//


Added 2022-11-14 22:09 | Read 831 times. | Permalink
Hej,
Jag gillar också den japanen. Han är mer detaljerad än du är. Jag tycker det finns mycke spännande i Japan, men en hel del ointressant också. Många i bokform.
Din bild är också rogivande och passar nog in i din stil.
Jag tycker sådan fotografi är svår, men spännande. Detta att välja rätt vinkel till motivet är mycket tidskrävande. Tålamodet måste bemästras och finna sin tid.
Gatufoto är rena motsatsen. Helt slumpmässig och blixtsnabb.

Ha en fin vecka
Bob
Svar från Nils Bergqvist 2022-11-15 18:56
Ja han tar väl kanske lite mera närbilder på detaljer. Gillar hans kvadrater på instagram. På hemsidan har han mest rektangulära bilder, det formatet tycker jag inte passar hans stil så bra. Tack för kommentaren och ha en fin vecka du också :-)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixteen as digits in this field


(Kommentarer granskas innan de visas för andra).

Add

Previous posts